Drank en Eten
Een boeiende avond over de kunst van het objectief proeven.
Cursusinhoud
Over smaak valt niet te twisten, zegt het spreekwoord. Of toch wel? In deze cursus gaan we dieper in op de kunst van de organoleptiek, oftewel het objectief proeven. Op welke manier kunnen we er voor zorgen dat we zo “eerlijk” mogelijk een smaak beschrijven? En hoe kunnen we die objectieve smaak vastleggen?
We gaan dieper in op de werking van alle zintuigen bij het proeven, op de rol van omgevingsfactoren en op de rol die onze hersenen spelen. Daarna bekijken we drie manieren om smaakcombinaties te analyseren: volgens de traditionele methode, de wetenschappelijke methode en de Smaakkubus. En zocleren we hoe we de juiste combinaties kunnen maken tussen gedistilleerde dranken en gerechten.
Op deze avond proeft u acht verschillende combinaties van sterke drank en gerechtjes. We benoemen de verschillende achtergrondprocessen, de smaken en leren zo hoe gedistilleerd en spijs perfect op elkaar afgestemd kunnen worden.
Een leerzame avond vol gastronomie en nieuwe ontdekkingen.
Lesprogramma
-
Eén avond les
-
Acht verschillende sterke dranken
-
Acht verschillende gerechten
-
Hand-out van de les
Data
-volgt-
Locatie
-volgt-
Kosten
€ 150,- per persoon inclusief alle dranken en gerechten
Meer informatie
Voor wie is deze cursus geschikt?
-
Medewerkers van restaurants en café’s
-
Hobbykoks en wijnliefhebbers
-
Sommeliers en chefs
Wat is het niveau van Drank & Eten?
Na afloop van de cursusavond Drank & Eten kan de cursist:
-
Onderscheid maken tussen objectief en subjectief proeven
-
Het verschil in gebruik tussen wijn en gedistilleerd benoemen
-
Dranken en gerechten waarderen volgens de traditionele methodiek
-
Dranken en gerechten waarderen volgens de methodiek van Klosse
-
Combinaties van gedistilleerde drank en gerechten samenstellen
