Verdiepingscursus gedistilleerd

 

Deze cursus leidt op het het landelijk erkende diploma Gedistilleerdbrevet (SDEN-3)

 

Cursusinhoud

Achter iedere fles gedistilleerd gaat een boeiende en verrassende wereld schuil. Een sensatie van smaak, een specifieke productiemethode, een nieuw productiegebied of zelfs een compleet nieuw ingrediënt.

Werkt u in een slijterij, restaurant of wilt u gaan werken met gedistilleerd? Kunt u ook zo genieten van een heerlijke Schotse whisky, Hollandse jenever of Russische Wodka? Dan bent u waarschijnlijk ook benieuwd naar het verhaal achter het etiket.

 

Vanzelfsprekend is er veel aandacht voor de theoretische kennis. Tijdens de opleiding komt het proces van mouten, branden en distilleren aan bod. Ook de opbouw van praktische kennis komt uitvoerig aan de orde, waarbij het binnenlands- en buitenlands gedistilleerd zoals jenevers, whisk(e)ys, cognacs, grappa en likeuren worden geproefd. Natuurlijk wordt er ook gekeken naar nieuwe trends.