Verdiepingscursus gedistilleerd

 

Deze cursus leidt op het het landelijk erkende diploma Gedistilleerdbrevet (SDEN-3)

 

Cursusinhoud

Achter iedere fles gedistilleerd gaat een boeiende en verrassende wereld schuil. Een sensatie van smaak, een specifieke productiemethode, een nieuw productiegebied of zelfs een compleet nieuw ingrediënt.

Werkt u in een slijterij, restaurant of wilt u gaan werken met gedistilleerd? Kunt u ook zo genieten van een heerlijke Schotse whisky, Hollandse jenever of Russische Wodka? Dan bent u waarschijnlijk ook benieuwd naar het verhaal achter het etiket.

 

Vanzelfsprekend is er veel aandacht voor de theoretische kennis. Tijdens de opleiding komt het proces van mouten, branden en distilleren aan bod. Ook de opbouw van praktische kennis komt uitvoerig aan de orde, waarbij het binnenlands- en buitenlands gedistilleerd zoals jenevers, whisk(e)ys, cognacs, grappa en likeuren worden geproefd. Natuurlijk wordt er ook gekeken naar nieuwe trends.

Lesprogramma

  • Vier dagdelen les

  • Proeven van 60 verschillende distillaten

  • Hand-out van alle lessen

  • Lesboek “Gedistilleerd”

  • Excursie naar distilleerderij Rutte in Dordrecht

 

Data

  • maandag 15 januari

  • maandag 22 januari

  • maandag 29 januari

  • maandag 5 februari

Locatie

Smaak & Vermaak

Dorpsstraat 35

2712 AC Zoetermeer

 

Kosten

€ 325,- per persoon inclusief excursie

Indien u aansluitend examen wilt doen bij de Wijnacademie voor het Gedistilleerdbrevet betaalt u een eenmalig examengeld van € 85,-

Meer informatie       

 

Wat is het gedistilleerdbrevet?

De opleiding Gedistilleerd leidt u op voor het Wijnacademie Gedistilleerdbrevet (SDEN3). De inhoud van de opleiding is zeer waardevol voor medewerkers/eigenaren van Slijterij of Horeca onderneming. Door de kennis van het Gedistilleerdbrevet kunt u beter beoordelen bij inkoop en adviseren bij verkoop. Door het uitgebreide proeftechnische gedeelte naast de nodige theoretische kennis is dit het ideale opstapje voor de Liqouristen opleiding van de Wijnacademie.

 

Voor wie is het gedistilleerdbrevet geschikt?

  • (Parttime) medewerkers en leidinggevenden horeca, wijnafdeling in supermarkt, wijnhandel, slijterij en groothandel.

  • Consumenten, wijnliefhebbers.

  • Sommeliers en cocktailbereiders

  • Geen toelating eisen (behalve de minimum leeftijd van 18 jaar).

  

Wat is het niveau van het gedistilleerdbrevet?

Het succesvol afleggen van het gedistilleerdexamen niveau 3 betekent dat de kandidaat in elk geval:

 

  • De kenmerken van grondstoffen voor gedistilleerde dranken kan benoemen.

  • Het distillatieproces van verschillende dranken kan omschrijven.

  • Verkoopadvies over gedistilleerde dranken kan geven.

  • De Europese wet- en regelgeving betreffende gedistilleerde dranken, gezondheid en verantwoord alcoholgebruik kent.